logo
English Svenska
header image flyffy clouds
hours Våra Tider
Tider för lek & bus
teacher Lärare
Lär känna oss
pedagogy Pedagogik
active learning, lek & lär

Vår Miljö & Omgivning

Förskolan är belägen i ett lugnt villaområde bredvid en skog. Den har en fin och modern planlösning med både stora och små ytor för lek och pedagogisk verksamhet. Lokalen ägs av Täby Kommun och uppfyller alla krav enligt myndigheterna. Utemiljön är på ca. 1800 kvm med sandlåda, rutschkanor, gungor, plats för balanslekar samt lediga gräsytor. Utegården är avdelad med staket för lugnare lek för de yngre barnen.

Öppethållande

Förskolan Kids Garden erbjuder barnomsorg mellan kl. 07:00 - 17:00 i enlighet med Täby kommuns riktlinjer. Mer information om öppettider och lovdagar under terminens gång ges här.

Kost

Maten lagas på plats med råvaror av hög kvalitet och utvalda med omsorg. Allt lagas från grunden och ekologiskt används i stor utsträckning. Vi använder inga produkter med tillsatt socker och sötar själva med honung eller frukter och grönsaker med sötare smak t.ex. banan, morötter, röd paprika.

Vi har möjlighet att erbjuda speciell kost för barn med allergier. Vi följer i övrigt Livsmedelsverkets råd för förskolan. Utöver näringsrik kost är måltiderna lugna stunder av gemenskap.

En dag på förskolan

En dag på förskolan kännetecknas av fri lek, inom- eller utomhus. Vid 9-tiden börjar vi sakta samla alla barn och börjar sakta med språkinlärning, matematiska och rörelselekar, samling med sånger och dikter, grovmotorik och en musikalisk stund.

Lunchen serveras kl. 11.00. Efter lunchen får barnen en stunds vila och sagoläsning. På eftermiddagen är det lekar och samling på engelska, en utevistelse med inslag av fri lek och naturkunskap, samt en stund för mellanmål.

Varje vecka erbjuds det tid för skapande, experiment, bakning och sagor med uppbyggande innehåll såsom goda vanor (vi säger hej och hej då, varje sak har sin plats, vi tackar, vi säger förlåt, mm). Barnen har en utflykt minst en gång i veckan där de får möjlighet att utforska och lära sig av naturen.